zondag 26 mei 2013

Koken met Mies Meulders





Mies Meulders ken je waarschijnlijk als radiostem en tv-gezicht, maar deze ondernemende dame weet ook van wanten als het op lekker vegetarisch koken aankomt. Met grootouders die alles zelf kweekten in hun moestuin en een mama die elke dag versgekookte lekkernijen op tafel zetten voelt ze zich als kind al culinair verwend. Vanaf haar twaalfde staat ze zelf aan het fornuis om met pastasaus te experimenteren en drie jaar later kookt ze lekker Vlaams voor de kindjes waar ze gaat babysitten.

Op haar zeventiende beslist ze om vegetariër te worden en gaat ze zelf op ontdekkingstocht in de bioshop waar ze zich waagt aan vegetarische burgers, plantaardige broodsmeersels en nog veel meer.
Op restaurant en in de verzamelde backstage-keukens is ze het al snel beu om voor een konijn op twee benen versleten te worden en gaat ze op zoek naar ‘andere keukens’ waar je als vegetariër volwaardig en warm kan eten. Het is het begin van haar grote liefde voor de Indische, Indonesische, Thaise en vele andere wereldkeukens.

Een cursus Vedisch koken, kooklessen in Chan Mai en veel doe het zelverij leren haar meer en beter koken. Met die ervaring groeit haar liefde voor eten nog, hoewel ze dat niet meer voor mogelijk hield. Maar ze wil meer én beter tegelijk: rijk eten, Bourgondisch eten met respect voor haar lichaam. Door de juiste dingen te eten een energiek lijf én blij hoofd krijgen.
Proefondervindelijk merkt ze wat het vermijden en toevoegen van bepaalde dingen met haar doen. De chemie van eten in een mensenlichaam... En ze wil weten hoe die vork precies aan de steel zit.

Ze leert, studeert en experimenteert met alles wat ze kan vinden over voeding en vitaliteit. Over de kettingreacties van suiker, vlees, additieven en chemicaliën in voeding.

Mies: "Mijn liefde voor alles wat uit de natuur komt, de weelde aan groenten, granen en al de rest is groot, heel groot. Mijn passie voor hemelse gerechten en tongstrelende suikervrije desserten is al gauw niet meer onder stoelen of banken te steken. Ik krijg zo’n zin al wat ik ken en kan te delen. Dus begin ik kooklessen te geven. Kooklessen voor mensen met grote goesting naar méér,
voor mensen die hongeren naar Bourgondisch-vegetarisch eten, voor bewuste mensen die kiezen voor de ideale tandem lekker & gezond. Koken en eten als pure verwennerij en voeding als medicijn, ja ja jaaaaaa!"


Op haar website vind je meer informatie en je kan er ook inschrijven voor de kooklessenreeksen die starten in september. Prijs per les: 45 euro, voor tien lessen betaal je 400 euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten