maandag 29 april 2013

El Celler de Can Roca verkozen tot World's Best Restaurant: Hof Van Cleve komt top 25 binnen



Vanavond werden in Londen de vijftig beste restaurants ter wereld bekendgemaakt.
Het beste restaurant van de wereld, althans volgens Restaurant Magazine, is dit jaar El Celler de Can Roca in Gerona.


De top vijf

1. El Celler de Can Roca (Gerona, Spanje)
2. Noma (Kopenhagen, Denemarken)
3. Osteria Francescana (Modena, Italië)
4. Mugaritz (San Sebastian - Spanje)
5. Eleven Madison Park (New York - VS)

En bij ons? Goed nieuws voor Peter Goossens: Het Hof Van Cleve stijgt van de 42ste naar de 25ste plaats. Voor Sergio Herman is het nieuws minder aangenaam: Oud Sluis moet het stellen met de 35ste plaats, vorig jaar haalde hij nog de 21ste plek.

De sterkste stijger dit jaar is Astrid y Gaston in Lima. Ze stegen maar liefst 21 plaatsen, van de 35ste naar de 14e. Felicidades! Daar willen we de ceviche wel eens gaan proeven ...



Alain Ducasse kreeg de life time achievement award. Proficiat aan deze topchef, één van de meest aimabele mensen die ik ooit mocht interviewen.



De volledige top 50 vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten