zaterdag 7 december 2013

Onze Best of 2013 - deel 1

Ook voor ons was 2013 weer een jaar vol nieuwe ontdekkingen, ook op culinair vlak. Graag geven we u dan ook een overzichtje van wat wij als 'het beste van 2013' beschouwen.

Beste cocktail/aperitief: Gin Tonic 

Iedereen drinkt tegenwoordig Gin & Tonic en er is sprake van een revival, maar volgens ons is de G&T nooit helemaal weggeweest. De beste dronken wij in Londen, in de rooftop bar van The Trafalgar Hotel Gin Mare was een heuse ontdekking. Deze Spaanse gin bevat ondermeer Arbequina olijven, rozemarijn, basilicum en tijm. Enige minpuntje in Londen was de Schweppes Tonic erbij.
Gin Mare is ook verkrijgbaar bij Gintonicshop.be



Bij Restaurant Marcel - waar ze een specifieke Gin & Tonic kaart hebben - in Antwerpen dronken we ook een zeer te pruimen G&T, met de Duitse klassieker Monkey 47, die met maar liefst 47 kruiden op smaak wordt gebracht. Die kruiden komen voornamelijk uit het Zwarte Woud, maar ook uit India. Niet goedkoop, maar superieure kwaliteit. Heerlijk met de Fever Tree tonic waters trouwens. En verkrijgbaar in de Gintonicshop, évidemment.


Beste seafood: GT Fish & Oyster - (Chicago - VS) 


"Alweer een Gin & Tonic?" hoor ik u denken. Nee hoor, GT Fish & Oyster is het seafood restaurant van sterrenchef Giuseppe Tentori. We proefden er ondermeer de beste oesters ooit. En de beste Fish & Chips!



 HAMMERSLEY (West, Washington)
medium-large, plump, briny, buttery ........................ 3.25
JORSTAD CREEK (West, Washington)
medium, plump, briny, clean .................................... 3.00
BELON (East, Maine)
medium-large, meaty, salty, copper ........................... 3.75
CONWAY CUP (East, Prince Edward Island)
medium, firm, salty, mineral ...................................... 3.25
DUTCH ISLAND (East, Rhode Island)
medium, firm, big salt ............................................... 3.25
VILLAGE BAY (East, New Brunswick)
small-medium, firm, salty, sweet ............................... 3.25




Beste Hamburger: Double Cheezborger @ The Original Billy Goat (Chicago - VS)




Alweer in Chicago, maar dat hoeft u niet te verbazen, want de Windy City is zeer goed op weg om New York en LA bij te benen, zoniet, in te halen als (culinaire) hotspot van de VS. Sla er de nieuwe Michelin gids maar eens op na. Chicago gooit daarin hoge ogen.
Wij spraken af met onze favoriete inwoner van Chicago en namen hem mee naar Billy Goat, bekend dankzij een legendarische sketch met Bill Murray, Jim Belushi en Dan Aykroyd in Saturday Night Live. Je stapt binnen in een heel andere wereld: veel toeristen waren er die avond niet. We zagen vooral vaste gasten die er een pintje kwamen drinken en naar één of andere sportwedstrijd kwamen kijken.  Het was wel even zoeken om Billy Goat te vinden, maar dit no nonsense hamburgerrestaurant - ook terug te vinden op Facebook trouwens -  is het ontdekken meer dan waard. Verwacht hier geen trendy hamburgers zoals je bij ons ondermeer in De Burgerij en Ellis Burger vindt, maar een simpele doch succulente 'original burger'. Wij gingen - uiteraard - voor de cheezborger. En keerden tevreden terug. Met bus 36 of zoiets.




Beste Hotdog:  @ Gray's Papaya - New York 

Als we het over hamburgers hebben, mogen we de hotdogs niet vergeten. En de award voor beste hotdog 2013 gaat naar .... Gray's Papaya in New York. Alweer geen toeval, want ook Anthony Bourdain bestempelde Gray's Papaya als the place to be voor een lekkere hotdog. Wij namen er twee: eentje met chilli, en eentje met uitjes. Heerlijk. Tip: drink er een huisgemaakte papaya juice bij!




Wordt vervolgd .... 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten