dinsdag 20 augustus 2013

SSSSST ... hier distilleert men Duvel....





De Duvel brouwers zijn niet alleen bezeten van een gezonde portie passie en ambitie maar ook van ongebreidelde creativiteit. Zeven jaar geleden beslisten ze daarom om het beste uit de Belgische brouw- en distilleertraditie samen te brengen en een uniek product te creƫren. Ze lieten een hoeveelheid Duvel distilleren en daarna zes jaar rijpen op eikenhouten bourbon-en sherryvaten. Het langverwachte resultaat komt in oktober op de Belgische markt/ Het gaat om slechts 5000 flessen dus snel bestellen en registreren via de Duvel website is de boodschap.

Brouwmeester Hedwig Neven: "We zitten nooit stil, en hebben altijd wel zin om origineel uit de hoek te komen. Ik heb altijd al een fascinatie gehad om technieken uit verschillende disciplines te laten samenkomen. Zo laten we voor Duvel Distilled de brouw- en distilleerwereld samenkomen door het beste bier, na distillatie, te laten rijpen in geselecteerde eikenhouten vaten. Zo hebben we op deze Duvel Distilled totaal 6 jaar moeten wachten. Een deel laten we nog verder rijpen om te zien hoe deze qua smaak en aroma nog verder evolueert. Duvel brouwen, gisten en hergisten duurt in totaal 90 dagen. Deze zelfde Duvel vormt de basis voor Duvel Distilled die we vervolgens 6 jaar hebben laten rijpen. Tijdens het distilleren, worden de alcohol en aroma’s uit de Duvel, geconcentreerd en apart opgevangen. Dit proces wordt 2 tot 3x herhaald, om een zo zuiver mogelijk resultaat te verkrijgen. Het verhitten en het scheiden van de alcohol en aroma’s gebeurt in de distilleerkolom en alambiek waardoor de drank al een rijk smaakpalet krijgt. Daarna wordt het distillaat gerijpt in grote houten vaten."


Michel Moortgat


Omdat het slechts om een beperkt aantal flessen gaat, en dus niet iedereen zo’n unieke fles zal kunnen bemachtigen, besliste de brouwerij om een deel van Duvel Distilled in kleine flesjes te vullen. “We hebben besloten om alle Duvelliefhebbers de kans te geven onze Duvel Distilled te kunnen proeven. Daarom geven wij bij aankoop van een 18 flesjes Duvel (of 3 x 6 pack) een degustatieflesje van 5cl “Duvel Distilled, 4 jaar" cadeau", verklaart Michel Moortgat, hoofd van de brouwerij. Schol!

2 opmerkingen:

  1. Hallo,
    En op welke site kan ik terecht om de bijbehorende codes op te geven van het kleine flesje?
    Groeten,
    Simonne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Simone,

      Normaal gezien staat op het boekje waarop je de codes vond eveneens een url: www.duvel.com/duveldistilled
      Daar kan je terecht. Geniet ervan!

      Leentje

      Verwijderen